Visita de Jordi Caralt

Fa poc, els alumnes de postgrau han tingut l’oportunitat de compartir dues sessions amb en Jordi Caralt de Futura Interactive Audiovisuals. En Jordi és un professional que s’auto-defineix com un “Desenvolupador Multimèdia” i d’aquesta manera, des de la seva perspectiva especialitzada, ens va parlar de les “pantalles interactives,” els productes comercials de publicacions electròniques i el tema de Richmedia.

En la seva presentació vam observar el mercat en transició. Començant amb un resum dels productes més potents, com per exemple l’iPad, i la influència que aquests productes (la majoria de la marca Apple) han tingut sobre les tecnologies i el programari per construir productes interactius.

Com a dissenyadors, hi ha moltes coses que necessitem tenir en compte per desenvolupar aplicacions web o publicacions multimèdia. Jordi Caralt, ens va oferir un tutorial molt útil per utilitzar l’InDesign per desenvolupar les nostres pròpies publicacions digitals i també ens va ensenyar el programari (gratuït i de pagament) que ja està disponible per crear Web Apps i Phone Apps.

A final, ens va comentar sobre l’aspecte del negoci, utilitzant la cita famosa “Show me the Money” (Mostra’m la pasta!) De la pel·lícula Jerry McGuire per il·lustrar aquest punt. Ens va explicar la inversió inicial que nosaltres com a nous inventors d’apps haurem de fer si mai volem guanyar una bona suma a través de la venda de les nostres aplicacions i/o publicacions digitals. Així, a través del seu entusiasme per les “pantalles interactives” i el seu ànim per la potencialitat del mercat, en Jordi ens va inspirar per inventar i dissenyar!

1 Comment

Muy buen artículo y muy bien redactado.
El potencial de las pantallas interactivas nos abre un sinfín de posibilidades creativas. Este tipo de dispositivos (smartphones/tablets) debe ser nuestro target prioritario de desarrollo.