Visita a Morillas i Pràctica

Des de l’assignatura d’Anàlisi i gestió de projectes, conduïda per Anna Llàcer, es va acostar als i les estudiants a conèixer dos models empresarials diferents de la ciutat de Barcelona en l’àmbit del disseny.

El primer va ser l’agència Morillas (http://www.morillas.com/es) que treballa en els àmbits del branding, disseny i l’estratègia de marca. L’empresa familiar, que compta amb un equip de més de quaranta professionals, té oficines a Madrid i Barcelona i treballa a nivell internacional. En la visita van presentar els diferents departaments (creativitat, interactivitat, direcció d’art, estratègia, arts finals…) i com s’organitzen per dur a terme treballs de diferent índole. Treballant en el sector del gran consum i veient els seus treballs demostren ser una agència professional, on el control sobre els processos és un factor determinant per a garantir la qualitat dels seus projectes.

La segona visita va ser en l’estudi Pràctica (https://practica.design/). Un estudi jove, amb un parell d’anys de trajectòria, que té una estructura de 5 socis, quatre instal·lats a Barcelona i el cinquè a Nova York. Els seus dissenyadors treballen en projectes d’identitat, editorial o comunicació, entre d’altres. Van explicar alguns dels seus treballs i en la majoria es destacaven les idees enginyoses i la implicació, així ho corroboren els diferents Laus aconseguits. Els seus treballs, encara que molt diferents entre si, transmeten frescor, entusiasme i la cura pels detalls.