Projectes d’aplicacions gràfiques amb Martí Ferré

A l’assignatura de projectes d’aplicacions gràfiques amb Martí Ferré hem projectat un país a una ampolla i el seu packaging secundari, un pòster, una publicació i a un element volumètric – material. Tot ben conduït a través de diverses dinàmiques com workshops, presentacions i correccions grupals, mindstormings i pluja d’idees, etc. També amb el previ desglossament i el corresponent anàlisis de les parts d’un projecte gràfic per poder treballar-les individualment, entendre cada element per separat i generar amb aquest mètode resultats més atractius e interessants en la seva unificació.

 

A continuació es mostra alguns dels projectes del curs:

 

Rosa Maria de los Heros — Argentina

El projecte s’enfoca a interpretar i comunicar el país d’Argentina a través del color, la tipografia, la imatge i el material. Pera a poder desintegrar el país en aquests elements prèviament calia fer una investigació i entendre quin aspecte del país es volia mostrar.

En aquest cas, existeixen dues fonts d’inspiració. La primera, el relat sobre l’origen del nom d’Argentina. El segon motor d’aquest projecte van ser les Àvies de la Plaza de Mayo com a símbol de lluita contra els estralls de la dictadura. A partir d’aquests dos pilars, es va poder comunicar els valors com l’emmirallat de les expectatives i la veu, l’opinió, la implicació de la seva gent amb el fil que unifica i mobilitza el país.

Click per visualitzar

 

Soraya Alba — Islàndia

El projecte mostra el concepte de solitud en les zones més aïllades d’Islàndia, on tan sols hi ha deserts de lava, cascades, volcans i zones deshabitades. La forma de vida més austera, solitària i al mateix temps resistent i forta en les petites granges aïllades i perdudes. Es pretén plasmar en els diferents suports l’aïllament, els llargs i foscos hiverns, la incomunicació en la qual viuen i la fortalesa dels seus habitants enfront d’aquesta part més dura i hostil d’Islàndia.

Click per visualitzar

 

Paula Terra — Groenlàndia, Kalaallit Nunaat

A través dels colors es pretén representar en l’ampolla els 3 elements que defineixen les condicions climàtiques del país i transmetre la calma de la població a través de la composició i les proporcions dels colors aplicats. El patern manual del packaging principal remet a la tradició dels inuits i amb la pell i el cuir es remet a les seves activitats de subsistència.

El pòster remet a la caça dels inuits, i amb la lletra “O” com a element principal s’aconsegueix recrear el forat que confeccionen sobre el gel per poder caçar.

La publicació consta de 40 imatges que mostren el conjunt de les 40 paraules que els inuits utilitzen per referir-se a diferents estats de neu i gel. La neu forma part de l’estil de vida dels inuits i aquesta proximitat es transmet amb una textura que remet a la tradició, amb un caràcter més familiar i proper.

Per a l’expressió volumètrica s’ha creat amb l’ús dels materials una peça tridimensional que fa referència a la caça dels inuits. El format escultòric de la peça és degut a la construcció de grans escultures de gel que s’utilitzaven per orientar-se en el paisatge i indicar que la zona era adequada per caçar. La forma afilada pretén remetre a les eines de caça i a l’entorn on es duien a terme aquestes activitats.

Click per visualitzar

Leo Kulisevsky — Palestina

Aquest projecte intenta defugir de la representació hegemònica de Palestina on sempre és representada des de el terror i la guerra. Partint de la tradició a Palestina a llegir el poso de cafè i les formes que deixa, agafo aquesta idea per desenvolupar el concepte escollit, terra. Aquestes formes m’ajuden a representar la fragmentació territorial forçada que hi ha en aquest país, i parlar del territori com un lloc viu que resisteix.

Click per visualitzar