Projecte d’Arts Gràfiques Juan Carlos Alonso / Proyecto de artes Gráficas Juan Carlos Alonso

SISTEMA LAMBDA

JUAN CARLOS ALONSO

[CAT]

Projecte d’investigació dins l’assignatura d’Arts Gràfiques, amb Lluc Massaguer.

El sistema Lambda és bàsicament una impressora làser que en lloc de transferir tòner, imprimeix la imatge sobre un paper fotosensible que després es processa químicament.

Estem parlant, doncs, d’un sistema d’impressió o d’una tècnica de revelat? Bé, també podem entendre que el revelat és un sistema d’impressió; dit d’una altra manera, aquest sistema està més proper al prototip d’impremta o al de laboratori fotogràfic? El sistema Lambda es troba a mig camí entre ambdós processos.

Lambda és una tècnica mixta que combina l’exposició digital amb el revelat 100% anàleg, al meu entendre configurant una fusió poderosa que recull el millor de cada sistema.

 

[CAST]

Proyecto de investigación dentro de la asignatura de Artes Gráficas, con Lluc Massaguer.

El sistema Lambda es básicamente una impresora láser que en lugar de transferir tóner, imprime la imagen sobre un papel fotosensible que después se procesa quimicamente.

¿Entonces estamos hablando de un sistema de impresión o de una técnica de revelado? Bueno, está claro que el revelado es un sistema de impresión; dicho de otra manera, ¿este sistema está más cercano al prototipo de imprenta o al de laboratorio fotográfico? Pues bien, el sistema Lambda se encuentra a medio camino entre ambos procesos.

Lambda es una técnica mixta que combina la exposición digital con el revelado 100% análogo, en mi opinión configurando una fusión poderosa que recoge lo mejor de cada sistema.