Des de l’assignatura de Producció Gràfica, conduïda per Lluc Massaguer, es realitza una recerca experimental sobre diferents aspectes relacionats amb el procés de producció gràfica. Les alumnes del Màster han experimentat amb temàtiques molt diferents i aquests son alguns dels exemples:
El papel de Eina és el projecte de la Garazi Conde, que ha experimentat amb la fabricació artesanal del paper. Ha utilitzat diferents tipus de papers que ha reciclat d’aules d’EINA, com diaris, apunts, cartells, sobres, cartolines… Tots aquests papers els ha posat en remull amb aigua i triturat per crear la polpa del paper. La polpa resultant es passa per una malla que la filtra creant així una làmina que, un cop seca, acabarà sent una fulla de paper. Els papers resultants els ha classificat en forma de catàleg segons el seu gramatge i el lloc d’on els ha tret.


Experimentación en serigrafía con tintas de vino és el projecte del Francesc Esteve, que ha consistit en crear tintes serigràfiques a partir de vi negre per estampar en etiquetes per a botelles de vi. Després de dissenyar l’etiqueta, ha anat experimentat amb el vi, tant mesclant-lo amb altres materials com utilitzant-lo sol, fins obtenir una tinta que li funcionés per a serigrafia. El resultat final ha estat tot un èxit, ja que ha aconseguit una tinta feta tota de vi, amb un color i consistència ideals.


L’oli com a tinta és el treball de la Laura Padilla, on ha experimentat amb l’aplicació d’oli d’oliva sobre paper. Per fer-ho, ha creat un tampó de goma eva amb una il·lustració d’una branca d’olivera. L’ha recobert d’oli d’oliva i l’ha estampat sobre 36 mostres de papers de diferents gramatges, textures, colors i materials. Els resultats obtinguts son papers amb una il·lustració que es torna més o menys visible segons la llum.


Materials impermeables i/o resistents als líquids és el projecte de l’Ariadna Bertran Font, que consisteix en una investigació de materials resistents als líquids per la producció gràfica i en la creació d’una publicació impermeable que tan sols es llegeix sota l’aigua. Primerament, ha serigrafiat amb diferents tintes varis suports (plàstics, fustes, vidre, làtex, paper pedra…) que, posteriorment, ha submergit en aigua durant hores per veure com reacciona cada material i tinta. Després d’aquesta experimentació ha dissenyat i serigrafiat una petita publicació sobre paper pedra, que és el material més versàtil ja que es tracta d’un paper completament impermeable. Un cop creada la publicació, l’ha recoberta de tinta blanca hidrocròmica. Aquesta tinta reacciona amb el contacte amb l’aigua, tornant-se transparent i recuperant el color blanc un cop seca. Així s’aconsegueix una publicació que no tan sols és impermeable, sinó que a més tan sols podem llegir si està molla o sota de l’aigua.
