Exercicis pràctics de Tipografia

Des de l’assignatura de Tipografia, conduïda per Nikita Bashmakov, hem treballat els conceptes de lletra i paraula mitjançant diferents exercicis: crear un abecedari amb cal·ligrafia, convertir una lletra a una retícula de píxels, crear un fanzine on havíem de dibuixar i experimentar amb diferents tipografies que veiéssim al nostre dia a dia i crear unes targetes de contacte tan sols amb tipografia que representessin diferents professions.

L’assignatura comença amb una sèrie d’exercicis pràctics on s’analitza l’estructura de l’alfabet llatí des d’una perspectiva històrica (mitjançant la creació d’un abecedari amb cal·ligrafia) i tècnica (convertint una lletra de l’abecedari a una retícula de píxels). Aquests són alguns dels exemples.

  • Victor Macarulla
  • pixel Andreu
    Andreu Alfonso

Cada dia veiem milers de lletres, però no necessàriament reparem en elles. Aquest son alguns extractes dels fanzins tipogràfics realitzats les primeres setmanes de classe, per intensificar la mirada i dibuixar lletres sense por.

  • Guillermo Chanivet

Per últim, vam dissenyar unes targetes de contacte amb els nostres noms, utilitzant tan sols la tipografia i la seva disposició, sense color ni imatge, per representar diferents professions. Aquests son alguns exemples.

Exercici de les targetes de tipografia